Индиските сили го убиле водачот на кашмирските бунтовници


       
Њу Делхи, 14 октомври, 2017 - 15:01 (META) 

Индиските сили за безбедност соопштија дека го убиле Васим Шах, водачот на кашмирската бунтовничка група, Лашкар е таиба.

Бунтовничката група има база во Пакистан, а водачот е убиени за време на жестока размена на оган откако индиската војска и специјалните сили по добиена дојава го опколиле селото Литер.

Ова е најновиот во низата инциденти со смртни последици помеѓу индиските сили и кашмирските бунтовници, кои бараат спојување на тој регион со Пакистан.