Хојт Ји демантира дека ќе биде новиот амбасадор на САД во Македонија


       
Сараево, 9 декември, 2017 - 12:38 (META) 

Еден од главните интереси на САД на Западен Балкан е да им се помогне на земјите од регионот да се интегрираат со другиот дел од Европа и да изградат просперитетна, демократска и стабилна иднина, изјави американскиот заменик на помошникот државен секретар Хојт Брајан Ји.

Истовремено, тој ги отфрли пишувањата на одделни медиуми дека ќе биде нов американски амбасадор во Македонија, додавајќи дека е „задоволен со работата што сега ја извршува“.