This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sat Dec 15 11:22:02 2018 / +0000 GMT

Гутереш: Дијалогот меѓу Белград и Приштина бара цврста посветеност
Седницата на Советот за безбедност на Обединетите нации, на која ќе биде разгледан извештајот на генералниот секретар Антонио Гутереш за работата на Мисијата на ОН на Косово (УНМИК) почна денеска во седиштето на организацијата во Њујорк.

Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш во најновиот извештај оценува дека дијалогот меѓу Белград и Приштина бара цврста посветеност и додаде дека долготрајниот мир е можен само со одржлив напредок и нормализирање на односите.

Гутереш во редовниот тримесечен извештај за работата на УНМИК, за периодот од 16 јули до 15 октомври, наведува дека мисијата работела на градење доверба меѓу заедниците на Косово.
Post date: 2017-11-14 18:15:53
Post date GMT: 2017-11-14 17:15:53
Post modified date: 2017-11-14 18:15:53
Post modified date GMT: 2017-11-14 17:15:53
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com