Груевски: Ние не сме од тие што бараат гласови од граѓани, а добиваат поддршка од друго место


       
Прилеп, 6 октомври, 2017 - 22:53 (META) 

„Ние нашата сила и моќ ги добиваме од Македонија и од народот на оваа земја, нашата сила произлегува од нашата љубов кон народот и нашата љубов кон оваа земја. Ние не сме едни од тие што ги бараат гласовите на граѓаните, а сила и поддршка добиваат од друго место“, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, на вечерашниот митинг во Прилеп.

Тој истакна дека ВМРО-ДПМНЕ била партија на граѓаните и гаранција за силна Македонија и посочи на граѓаните дека знаат каква промена, пораст и развој доживеа Македонија во последните години, како и дека знаат каде беше Македонија пред 11 години и пред 5 месеци.

– Ние зборуваме за работите што сме ги направиле, за проектите што сме ги реализирале. Работата и посветеноста се наша карактеристика, а СДСМ води политика на навреди, политика на креирање тензии и заплашување, политика на многу афери, корупција, криминал – рече Груевски.

Претходно на митингот во Крушево, Груевски ги осуди економските политики на власта, нагласувајќи дека се штетни и водат кон, како што истакна, сериозни ризици и далекусежни последици.