Грчки бизнисмен уапсен за шпионажа во Албанија


       
Тирана, 9 мај, 2017 - 11:04 (META) 

Грчки бизнисмен на 52-годишна возраст бил уапсен во Албанија под сомневање за шпионажа, јави грчкиот весник „Имерисија“.

Уапсениот имал градежен бизнис во Албанија, а кога бил уапсен на аеродромот во Тирана, во неговата чанта биле најдени „разузнавачки материјали“.