This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Wed Jul 18 6:54:46 2018 / +0000 GMT

Град Скопје ќе доставува решенија за присилна наплата на данок на имот
Град Скопје во претстојниот период ќе доставува решенија за присилна наплата на долг за данок на имот и за фирмарина, од физички и од правни лица кои во согласност со законот во предвидените рокови ја немаат намерено својата обврска за 2016 година.

„Се известуваат сите даночни обврзници, физички и правни лица, кои во наредниот период на своја адреса ќе добијат решение за присилна наплата за 2016 година, веднаш да пристапат кон плаќањето на наведениот долг во согласност со решенијата за присилна наплата, со што би се избегнала непопуларната мерка за блокада на сметки во деловните банки“, се вели во соопштението од Град Скопје.

Доколку даночните обврзници се опоменати за неплатен долг, а во меѓувреме го платиле, треба да се обратат во Град Скопје, барака 16, со доставување доказ за уплата на долгот за 2016 година.
Post date: 2017-07-17 14:19:05
Post date GMT: 2017-07-17 12:19:05
Post modified date: 2017-07-17 14:19:05
Post modified date GMT: 2017-07-17 12:19:05
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com