This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue May 22 19:25:02 2018 / +0000 GMT

Филип: Граѓаните гласаа за Макрон и за промените во законот за работа
Францускиот премиер Едуар Филип соопшти дека без разлика на вчерашните протести, измените во законот за работа ќе се спроведат затоа што граѓаните на изборите гласале за тоа.

- Слушам и обрнувам внимание. Но, морам да кажам дека Французите, кога гласаат, исто така имаат право да бидат третирани со почит. А, реформите кои ги спроведуваме, ги најави претседателот Емануел Макрон за време на предизборната кампања – изјави Филип во интервју за телевизијата „Франс 2“.

Француската влада минатиот месец, по повеќенеделни преговори со синдикатите, воведе мерки што опфаќаат ограничување на исплатата на отпремнина во случај на отказ. Синдикатите оценија дека новите мерки се на штета на работниците и оти со нив се охрабруваат компаниите да отпуштаат и да вработуваат луѓе.
Post date: 2017-09-13 11:00:42
Post date GMT: 2017-09-13 09:00:42
Post modified date: 2017-09-13 11:00:42
Post modified date GMT: 2017-09-13 09:00:42
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com