This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun Feb 17 22:35:39 2019 / +0000 GMT

„Фени“ ќе почне со работа во февруари, но не се знае кој датум
Комбинатот „Фени“ ќе почне со работа во февруари, но конкретниот датум не се знае информираат од кабинетот на вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев.

„Истовремено потенцираме дека постапката е во надлежност на судската власт, како и во согласност со одлуките на Одборот на доверители и ќе продолжи да се спроведува и понатаму. Напоменуваме дека за целосно рестартирање на работата на комбинатот „Фени“, ќе биде потребно дополнително време за обезбедување и снабдување со суровини (руда) и останати репро-материјали“, се наведува во соопштението.

Реакцијата од кабинетот на Анѓушев следува откако дел од медиумите објавија дека „Фени“ ќе почне со работа на 1 февруари.

Post date: 2018-01-26 19:46:51
Post date GMT: 2018-01-26 18:46:51
Post modified date: 2018-01-26 19:49:09
Post modified date GMT: 2018-01-26 18:49:09

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com