This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Fri Jan 18 2:04:49 2019 / +0000 GMT

ЕЛЕМ ќе ја исклучи електраната Осломеј, ќе го вклучи блокот 2 во РЕК Битола
АД ЕЛЕМ соопшти дека ќе ја исклучи термоелектраната Осломеј и на нејзино место ќе го вклучи блокот 2 во РЕК Битола. Причината за тоа е загриженоста на жителите од населените места околу „Осломеј“ за можно загадување.

„И покрај тоа што дефектот на системот за водено отпепелување е отстранет и ТЕ Осломеј може да работи по сите еколошки стандарди, раководството на АД ЕЛЕМ одлучи да го запре производството на електрична енергија во електраната, имајќи ја предвид загриженоста и сензитивноста на населението од околните места“, велат од ЕЛЕМ.

Блок 2 во РЕК Битола бил подложен на превентивен зафат во текот на викендот, а сега може непречено да се вклучи во производниот процес.

Post date: 2018-06-12 15:05:59
Post date GMT: 2018-06-12 13:05:59
Post modified date: 2018-06-12 15:05:59
Post modified date GMT: 2018-06-12 13:05:59

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com