This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sat Dec 15 9:38:43 2018 / +0000 GMT

ЕК одобри стабилизациски пакет за Грција
Европската Комисија (ЕК) донесе одлука за активирање на рамката на засилено набљудување за Грција, како поддршка за спроведувањето на договорените реформи, соопштија од Брисел. Одлуката доаѓа по успешното завршување на Европскиот механизам за стабилност (ЕСМ).

Со денешната одлука за новата рамка, ЕК вели дека ќе ја потпомогне нормализацијата на Грција врз основа на досега постигнатите резултати, односно ќе го подджи завршувањето и постојаното спроведување на договорените реформи.

Новата рамка ќе профункционира на 20 август и се очекува да ја закрепне позицијата на Грција на пазарите.
Post date: 2018-07-11 12:56:57
Post date GMT: 2018-07-11 10:56:57
Post modified date: 2018-07-11 12:56:57
Post modified date GMT: 2018-07-11 10:56:57
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com