This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sat Dec 15 22:44:52 2018 / +0000 GMT

Домашниот бруто-производ лани се зголемил за 2,9 проценти во однос на 2015 година
Домашниот бруто-производ (БДП) во 2016 година изнесувал 598.881.000 денари и стапката на пораст изнесувала 2,9 проценти во однос на 2015 година, објави Државниот завод за статистика.

Финалната потрошувачка во 2016 година во структурата на БДП учествува со 82,1 отсто. Учеството на извозот на стоки и на услуги во структурата на БДП во 2016 година изнесува 50 проценти.

Во техничката структурата на инвестициите во основни средства, градежните работи учествуваат со 62,7 проценти, машините и опремата со 30,1 отсто, а другите инвестиции со 7,2 проценти.
Post date: 2017-09-29 14:25:16
Post date GMT: 2017-09-29 12:25:16
Post modified date: 2017-09-29 14:25:16
Post modified date GMT: 2017-09-29 12:25:16
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com