Ден Дончев, нов директор на Фондот за здравство, на местото на Виктор Мизо – Александар Младеновски


       
Скопје, 10 август, 2017 - 16:07 (META) 

Владата на Република Македонија ја објави листата на новите директори на различни агенции, фондови, државни управи и казнено-поправни установи што се во нејзина надлежност. Сите именувани се само вршители на должноста.

Од позначајните функции, Ден Дончев е нов директор на Фондот за здравствено осигурување на Македонија, на чело на Агенција за филм на Република Македонија е именуван Горјан Тозија, додека директор на Управата за финансиска полиција ќе биде Арифат Муареми.

На местото на Виктор Мизо во Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони седнува Александар Младеновски, а нов прв човек на Управата за културно наследство е Елеонора Петрова.

Другите измени на раководни позиции може да се видат на владината веб-страница.