Проверка на факти

Влатко Ѓорчев со претседателски амбиции и политички стаж без криминален багаж

31 јануари, 2019 - 9:16 (META)  Скопје Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко  Ѓорчев, е првиот кој се охрабри јавно да ги соопшти своите амбиции да влезе во битката за шеф на државата. Тој уште пред една недела (23.01.2019), објави дека се пријавил на конкурсот на ВМРО-ДПМНЕ за претседателски…

Известување при несреќи – факти, а не емоции

15 февруари, 2019 - 14:54 (META)  Скопје Лесно е да критикувате седнати дома пред телевизор како известуваме, но не прашувате ли како ни е нас, кои работевме на студ, во тешки услови, во ситуација кога има многу луѓе околу тебе, во моменти на жал, а притоа да…

Видеа