Вистиномер

Недоследности и популизам околу „Мерцедесот“

9 март, 2018 - 8:13 (META)  Скопје Одлуката која што ја донесе Владата на својата 57 седница во врска со стопирањето на продажбата на „Мерцедесот на Груевски“, е недоследна и е последна епизода во сторијата која се повеќе се користат и популистички манири, пишува „Вистиномер.мк“.…

Владата вети и воведе „Отчетномер“

21 март, 2018 - 16:03 (META)  Скопје Владата на Република Македонија на прес конференција на 21.03.2017 година претстави електронска алатка (што ние неофицијално ја нарековме Отчетномер), за „мерење“ на трошоците на министерствата и другите институции од централната власт, што го оценуваме како исполнето предизборно ветување и ветување…

Видеа