Видео

Французите се тепаа и си пуштаа крв поради евтината „Нутела“

26 јануари, 2018 - 13:53 (META)  Париз Откако францускиот синџир супермаркети „Интермарш“ вчера воведе попуст од 70 отсто на популарниот крем „Нутела“, па теглите со тежина од 950 грама беа поевтинети од 4,5 на 1,4 евра, во голем број супермаркети избија тепачки. Некои муштерии буквално се фрлале…

Новиот истанбулски аеродром во функција од 6 април

12 март, 2019 - 10:20 (META)  Истанбул Преселбата на најважната опрема од сегашниот меѓународен аеродром „Ататурк“ во новиот, меѓународниот аеродром „Истанбул“ ќе се случи на 5 и 6 април, по што новиот гигантски аеродром во Истанбул ќе влезе целосно во функција, јави турската државна телевизија ТРТ. Операцијата…