Видео

Експлозија во летувалиште во Албанија

28 јули, 2017 - 13:31 (META)  Тирана Најмалку 20 лица се повредени при експлозија на гас во северозападното албанско туристичко место Велипоје, јавуваат албанските медиуми. Експлозијата се случила во кујна на ресторан на прав кат од хотелски комплекс, по што избил пожар. Како што јавува агенцијата ИНА,…

Инспекторатот со дрон го снимал и следел дивото фрлање и палење отпад

1 февруари, 2018 - 10:23 (META)  Скопје На подрачјето на Скопје состојбата со загадениот воздух е веќе под прагот на алармирање, извести Државниот инспекторат за животна средина на својата Фејсбук страница, повикувајќи се на податоците од Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет на воздухот од 31 јануари