Видео

Во пожарите во Калифорнија 80 загинати и повеќе од 1.200 исчезнати

19 ноември, 2018 - 9:31 (META)  Сан Франциско Бројот на исчезнати лица во големите пожари што ја зафатија Калифорнија од 8 ноември, ноќеска се искачи до повеќе од 1.200 луѓе, а бројот на загинати е 80, јавуваат медиумите од САД. Двата пожара што избија речиси истовремено се сметаат…

Старите возила загадуваат „со петта брзина“, власта мора итно да крене рачна (видео)

12 декември, 2018 - 12:40 (META)  Скопје Користените возила донесени од странство од либерализацијата на нивниот увоз во март 2010 година ја преплавија Македонија, драстично го зголемија вкупниот број возила, а поради тоа што главно се увезуваа дизел автомобили, од пет наспрема еден претходно во корист на…