Видео

Ако се намали загадувањето до ЕУ стандардите, ќе се избегнат над 800 смртни случаи годишно

1 ноември, 2018 - 14:30 (META)  Скопје Повеќе од 3.000 лица годишно умираат како резултат на загадениот воздух во Македонија, предупреди Европската агенција за животна средина (ЕЕА) во последниот европски извештај за квалитетот на воздухот, објавен во понеделникот. Македонија е прогласена за земја со најзагаден воздух и…

Ако се намали загадувањето до ЕУ стандардите, ќе се избегнат над 800 смртни случаи годишно

1 ноември, 2018 - 14:30 (META)  Скопје Повеќе од 3.000 лица годишно умираат како резултат на загадениот воздух во Македонија, предупреди Европската агенција за животна средина (ЕЕА) во последниот европски извештај за квалитетот на воздухот, објавен во понеделникот. Македонија е прогласена за земја со најзагаден воздух и…