Видео

НАТО-интеграција: Силни институции и вистински информации (Видео+инфографик)

27 септември, 2018 - 16:49 (META)  Скопје Само за еден и пол месец се појавиле 25 веб-страници со идентични имиња како постоечки медиуми, но со лажни вести, вели националниот координатор за НАТО Стево Пендаровски. Заедно со манипулациите и реакциите на социјалните мрежи, тие фрлаат сенка врз вистинските…

На викенд трките на „Стенковец“ дроновите јурат и по 150 километри на час

21 август, 2018 - 7:40 (META)  Скопје Речиси секоја сабота и недела на спортскиот аеродром „Стенковец“ се одржуваат тренинг-трки со дронови што летаат со брзина и до 150 километри на час. Ентузијасти од Скопје, Прилеп и Битола, се во потрага по адреналин од брзината и сатисфакција од…