Видео

Во пожарите во Калифорнија 80 загинати и повеќе од 1.200 исчезнати

19 ноември, 2018 - 9:31 (META)  Сан Франциско Бројот на исчезнати лица во големите пожари што ја зафатија Калифорнија од 8 ноември, ноќеска се искачи до повеќе од 1.200 луѓе, а бројот на загинати е 80, јавуваат медиумите од САД. Двата пожара што избија речиси истовремено се сметаат…

Ако се намали загадувањето до ЕУ стандардите, ќе се избегнат над 800 смртни случаи годишно

1 ноември, 2018 - 14:30 (META)  Скопје Повеќе од 3.000 лица годишно умираат како резултат на загадениот воздух во Македонија, предупреди Европската агенција за животна средина (ЕЕА) во последниот европски извештај за квалитетот на воздухот, објавен во понеделникот. Македонија е прогласена за земја со најзагаден воздух и…