Технологија

Сопрен вирусот што вчера погоди десетици илјади компјутери во светот

13 мај, 2017 - 6:50 (META)  Лондон Ширењето на компјутерскиот малвер „wannacry“ е сопрено од еден компјутерски експерт, кој го пронашол „прекинувачот за исклучување“ во вирусот. Тој регистрирал веб-страница за неколку долари, со чија помош се активира „прекинувачот“ што го создале авторите на злонамерната програма, за случај…

Почна со работа GDPR Today – веб-страница за статистика, новости и алатки за заштитата на личните податоци

25 октомври, 2018 - 13:29 (META)  Брисел Денеска започна реализацијата на GDPR Today, Интернет центар преку кој јавноста ќе биде во тек со реалната примена на новиот закон за заштита на податоци на ЕУ – Општата регулатива за заштита на лични податоци (ГДПР). Овој проект ќе…

Видеа