Технологија

„Спејс екс“ успешно ја лансираше и вертикално ја приземји ракетата „Фалкон 9“

22 декември, 2015 - 9:09 (META)  Кејп Канаверал Американската компанија за вселенска технологија „Спејс екс“ (Space X) ноќеска успешно ја лансираше, а потоа ја приземји во исправена положба својата ракета без екипаж, што е прв ваков подвиг во историјата. Пред да се спушти во вертикална позиција во Кејп…

Сигурноста и приватноста – главни теми на Форумот за управување со интернет

5 јануари, 2018 - 13:26 (META)  Женева Приватноста и сигурноста на интернет, но и влијанието на лажните вести и користењето на дигиталните технологии за манипулација на јавното мислење, заедно со проблемот на намалената доверба кон медиумите и државните институции, беа една од главните теми на 12-от состанок…

Видеа