Технологија

„Гугл“ се реконструира во „Алфабет“

11 август, 2015 - 10:24 (META)  Сан Франциско Компанијата „Гугл“ формираше нова компанија наречена „Алфабет“ (Alphabet) за контрола на своите различни бизниси. Новата компанија синоќа ја најави еден од коосновачите на „Гугл“, Лери Пејџ, кој ќе ја води заедно со другиот коосновач на „Гугл“, Сергеј Брин. Компанијата „Гугл…

Создадени првите ембриони од човечки и од животински клетки

27 јануари, 2017 - 18:43 (META)  Ла Џола Научниците успеале да создадат ембриони кои се комбинација од човечки и од свински матични клетки, што е првиот чекор кон развојот на човечки органи за трансплантација во телата на животните. Набргу ембрионите биле уништени, објави институтот од САД што го…

Видеа