Гаџети

Фејсбук-видеоповиците станаа достапни за сите

21 мај, 2015 - 18:30 (META)  Скопје Социјалната мрежа „Фејсбук“ уште во април ја претстави својата опција за видеоповици на својот „месинџер“, а сега таа е достапна на сите уреди во светот. Во соопштението на компанијата стои дека постојат уште неколку држави во кои опцијата не е…

Од околу 1.000 дронови во Македонија, регистрирани се само 52 летала

17 август, 2018 - 13:43 (META)  Скопје Во Македонија од цивилни лица и фирми се користат околу 1.000 воздухоплови без екипаж, а од нив до 15 август кај нас се регистрирани само 52, објаснува Драги Стојаноски, раководител на Секторот за безбедност на воздушен сообраќај и воздухопловна навигација…

Видеа