Гаџети

Повеќе од милијарда лица го користат бесплатниот интернет на „Фејсбук“

14 мај, 2015 - 18:47 (META)  Вашингтон Неколку недели откако е објавено дека Internet.org на компанијата „Фејсбук“ ја надминал бројката од 800 милиони корисници во девет земји, извршниот директор Марк Зукерберг објави дека сервисот сега е достапен за повеќе милијарда луѓе во светот. „Овозможувањето на корисниците бесплатно…

Македонија има 1,44 милиони корисници на интернет, а еден милион се на „Фејсбук“

17 мај, 2017 - 8:49 (META)  Брисел Вкупно 69,1 од проценетата бројка на 2.083.308 жители на Македонија се поврзани на интернет, односно 1.439.089, а еден милион користат „Фејсбук“, покажуваат пресметките за март годинава на специјализираната статистичка веб-страница „Интернет ворлд стат“. Од земјите во регионот, по користењето интернет…

Видеа