Гаџети

Индиската полиција ќе користи дронови со солзавец на протести

9 април, 2015 - 12:31 (META)  Њу Делхи Полицијата од Лукнау, град во северниот дел на Индија, користи ново оружје за справување со насилните демонстранти – дронови со солзавец. Јашави Јадав, шеф на полицијата во Лукнау, соопшти дека неговите полицајци извршиле усшено пробно летање на дроновите, кои се…

„Јутјуб“ сега поддржува видеосодржини со 8к

10 јуни, 2015 - 13:30 (META)  Вашингтон Видеостандардот 720 пиксели постепено се заменува со 1.080 пиксели, а новиот 4K (4.000 пиксели) станува сè пораспространет. Сепак, изгледа дека 8K е следниот чекор за „Јутјуб“. Компанијата официјално нема соопштено, но веќе почна да става видеосодржини со поддршка за 8K…

Видеа