Технологија

ЕУ ја одобри контроверзната Директива за авторските права на Интернет

12 септември, 2018 - 14:37 (META)  Стразбур Европскиот парламент гласаше за Директивата за авторски права, контроверзниот закон кој има за цел да ги ажурира законите за авторски права онлајн. Директивата првично беше одбиена од страна на европарламентарците во јули по критиките за две клучни одредби: членовите 11…

Оваа недела Европскиот парламент гласа дали да го зачува или „да го убие“ интернетот

10 септември, 2018 - 12:19 (META)  Стразбур Оваа недела, на 12 септември, Европскиот парламент ќе гласа за нацрт-закон со кој се заканува за да го оштети интернетот како што го знаеме. Под маската на реформата на авторските права, постојат голем број на „реформи” кои ќе ги повредат…