Свет

Консултативна средба за нацрт-законот за заштита на малцинствата во Албанија

20 јануари, 2017 - 9:48 (META)  Тирана Министерството за надворешни работи на Албанија организираше консултативна средба, посветена на нацрт-законот за заштита на националните малцинства во Република Албанија. Покрај градоначалници на општини, на средбата присуствуваа и членовите на работната група која работи на нацрт-законот, претставници на канцеларијата на…

Во Истанбул убиен медиумски магнат

30 април, 2017 - 11:27 (META)  Истанбул Основачот и претседателот на ТВ-компанијата ГЕМ, која емитува програма на персиски јазик, Саед Каримијан, е убиен во Истанбул. Тој е убиен во инстанбулскиот кварт Маслак, а полицијата го пронајде запаленото возило кое е користено во атентатот. Истрага сè уште е…

Видеа