Свет

Израел ја одби наградата на УНЕСКО за институтот „Волкани“

22 ноември, 2017 - 18:29 (META)  Ерусалим Израелската влада решила да ја одбие наградата што Агенцијата за образование, наука и за култура на Обединетите нации (УНЕСКО) одлучи да ја додели на институтот „Волкани“ за достигнувања во областа на природните науки, јавуваат светските агенции. Одлуката за одбивање на…

Национална петиција во Бугарија за поддршка на БПЦ да ѝ биде мајка црква на МПЦ-ОА

22 ноември, 2017 - 20:29 (META)  Скопје Во Бугарија почнала национална петиција за јавна поддршка на Бугарската православна црква да прифати да ѝ биде мајка -црква на Македонската православна црква – Охридска архиепископија (МПЦ-ОА), јавува бугарската новинска агенција БГНЕС. Петицијата почнала неколку часа откако десетици истакнати…