Свет

Трговска војна помеѓу Србија и Косово во пресрет на новата рунда дијалог во Брисел

7 ноември, 2018 - 15:08 (META)  Белград Одлуката на владата на Косово да го зголеми данокот на увоз на роба од Србија и Босна и Херцеговина за 10 отсто, предизвика критики од Белград кој побара итна реакција на меѓународната заедница, во очи на новата рунда дијалог со…

Бугарија воведува повисок данок за возилата што повеќе загадуваат

8 ноември, 2018 - 14:13 (META)  Софија Бугарскиот парламент вчера ги донесе долгонајавуваните измени, со кои се воведува повисок данок за старите автомобили и камионети со вкупна тежина до три и пол тони кои многу загадуваат. Со усвоувањето на Преодните и завршни одредби на Законот за оданочување…