Свет

Мнангагва му ветил сигурност на Мугабе

24 ноември, 2017 - 8:42 (META)  Хараре Идниот претседател на Зимбабве, Емерсон Мнангагва, кој денеска треба да ја преземе функцијата, му ветил на својот претходник, Роберт Мугабе, дека тој и неговото семејство ќе бидат безбедни во земјата. Како што пренесуваат локалните медиуми, Мугабе му соопштил на Мнангагва…

Мнангагва му ветил сигурност на Мугабе

24 ноември, 2017 - 8:42 (META)  Хараре Идниот претседател на Зимбабве, Емерсон Мнангагва, кој денеска треба да ја преземе функцијата, му ветил на својот претходник, Роберт Мугабе, дека тој и неговото семејство ќе бидат безбедни во земјата. Како што пренесуваат локалните медиуми, Мугабе му соопштил на Мнангагва…