Свет

Перу ја легализираше марихуаната за медицински цели

21 октомври, 2017 - 9:06 (META)  Лима Перу е последната држава во низа од Латинска Америка која дозволи употреба на марихуната во медицински цели, јавуваат светските медиуми. За легализација на производството, увозот и за продажбата на марихуана гласале 67 пратеници во конгресот на Перу, додека пет биле…

Албанија го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО

14 февруари, 2019 - 13:17 (META)  Тирана Албанскиот Парламент денеска со 130 гласови „за”, ниту еден против го изгласа Протоколот за членство на Македонија во НАТО. На седницата присуствуваше претседателот на Собранието на Македонија, Талат Џафери кој по изгласувањето на Протоколот изрази голема благодарност за поддршката што…

Видеа