Свет

Европската комисија ги повика Шпанија и Каталонија на дијалог

4 октомври, 2017 - 16:42 (META)  Брисел Европската комисија ги повика Шпанија и Каталонија на дијалог, дури и ако постои општ консензус дека Каталонците го прекршиле шпанскиот закон за распишување реферндум за независност. Потпретседателот на Европската комисија, Франс Тимерманс, изјавил дека каналите на комуникација помеѓу Шпанија и…

Бугарија воведува повисок данок за возилата што повеќе загадуваат

8 ноември, 2018 - 14:13 (META)  Софија Бугарскиот парламент вчера ги донесе долгонајавуваните измени, со кои се воведува повисок данок за старите автомобили и камионети со вкупна тежина до три и пол тони кои многу загадуваат. Со усвоувањето на Преодните и завршни одредби на Законот за оданочување…

Видеа