Свет

Во ОН денеска ќе гласаат да се продолжи истрагата за нападот со боен отров во Сирија

24 октомври, 2017 - 8:47 (META)  Њујорк Советот за безбедност на Обединетите Нации ќе гласа за тоа дали ќе биде продолжена меѓународната истрага за напад со хемиско оружје во Сирија, пишуваат светските медиуми. Според аналитичарите, Русија би можела да стави вето, бидејќи е сојузник на Сирија и…

Кацин: Компромисот на Македонија и Грција во регионот треба внимателно да се проучува

14 февруари, 2019 - 9:46 (META)  Скопје Без разрешување на сите билатерални спорови нема да има понатамошно проширување во Западниот Балкан, во изјава за „Јуропиан Вестерн Балканс“ порачува Јелко Кацин, постојан претставник на Словенија во НАТО и поранешен известувач во Европскиот парламент за Србија и Црна Гора.…

Видеа