Свет

Словачка за 10 години би можела да излезе од НАТО, тврди Чарногурски

24 октомври, 2017 - 11:58 (META)  Братислава Во следните 10 години, Словачка би можел да излезе од НАТО, изјави поранешниот словачки премиер, Јан Чарногурски. – Алијансата на ниту еден начин не ја чува нашата земја. Словачка со ниту една држава не е во судир, а членството во…

Кацин: Компромисот на Македонија и Грција во регионот треба внимателно да се проучува

14 февруари, 2019 - 9:46 (META)  Скопје Без разрешување на сите билатерални спорови нема да има понатамошно проширување во Западниот Балкан, во изјава за „Јуропиан Вестерн Балканс“ порачува Јелко Кацин, постојан претставник на Словенија во НАТО и поранешен известувач во Европскиот парламент за Србија и Црна Гора.…

Видеа