Свет

Европарламентот расправа за сексуалното малтретирање на вработените во ЕП

24 октомври, 2017 - 16:42 (META)  Брисел Европскиот парламент расправа за сексуалното малтретирање на работно место, со акцент на таквите појави внатре во самиот парламент. Темата се најде на дневен ред откако лондонските медиуми објавија дека повеќе десетици млади службенички вработени во канцелариите на европратениците, биле изложени…

Кацин: Компромисот на Македонија и Грција во регионот треба внимателно да се проучува

14 февруари, 2019 - 9:46 (META)  Скопје Без разрешување на сите билатерални спорови нема да има понатамошно проширување во Западниот Балкан, во изјава за „Јуропиан Вестерн Балканс“ порачува Јелко Кацин, постојан претставник на Словенија во НАТО и поранешен известувач во Европскиот парламент за Србија и Црна Гора.…

Видеа