Свет

Во Брисел трета рунда преговори за Брексит

28 август, 2017 - 15:33 (META)  Брисел Во Брисел денеска британскиот министер за Брексит и преговарачот на ЕУ одржуваат трета рунда на преговори за излегување на Велика Британија од Унијата. Велика Британија би требало да ја напушти ЕУ до крајот на март 2019 година, две години откако…

„Агрокор“ ќе продолжи со работа по 15 јули, постигнат договор со две руски банки

19 април, 2018 - 9:29 (META)  Загреб Претседателот на Хрватската стопанска комора, Лука Буриловиќ изјави денеска дека е постигната спогодба со две руските банки за концернот „Агрокор“, што ќе и овозможи на компанијата непречено да продолжи да работи од 15 јули оваа година. Буриловиќ истакнал дека договорот…

Видеа