Свет

Европската комисија ги повика Шпанија и Каталонија на дијалог

4 октомври, 2017 - 16:42 (META)  Брисел Европската комисија ги повика Шпанија и Каталонија на дијалог, дури и ако постои општ консензус дека Каталонците го прекршиле шпанскиот закон за распишување реферндум за независност. Потпретседателот на Европската комисија, Франс Тимерманс, изјавил дека каналите на комуникација помеѓу Шпанија и…

Закани за бомби принудно слетаа девет авиони во Јужна Америка и Грција

17 август, 2018 - 7:14 (META)  Атина Девет авиони итно ги променија рутите откако авиокомпании во Јужна Америка и Грција добиле закани за бомби. По истрагата е откриено дека нема експлозиви. Целиот инцидент следувал по добиени закани до различни авиокомпании и цивилните авијациски власти, а полицијата се…

Видеа