Европа

НАТО ги критикува Русија и Белорусија поради воените вежби

24 август, 2017 - 16:09 (META)  Брисел Претставниците на НАТО соопштија дека Русија и Белорусија не успеале да ги исполнат меѓународните обврски и во целосна транспарентност да ги одржат големите воени вежби. „Жалиме што ни Русија и Белорусија не ги применија мерките за транспарентност од Виенскиот документ…

Германија и Франција ќе го зајакнуваат еврото

20 април, 2018 - 8:06 (META)  Берлин Германија и Франција се договорија за заедничка позиција за реформи на еврото најдоцна до јуни, и покрај германската колебливост во врска со поголема монетарна унија. Ваквиот став е договорен при вчерашната посета на францускиот претседател Емануел Макрон на Берлин. Макрон…

Видеа