Европа

Турција со џиновски чекори се оддалечува од Европа, смета Јункер

29 август, 2017 - 12:32 (META)  Брисел Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер, изјави дека кај Турција е целата вина за пропаѓањето на преговорите за влез во ЕУ. – Турција се повлекува од Европа со џиновски чекори – рече Јункер на конференција на амбасадорите на земјите членки…

Цената на нафтата на највисоко ниво во последните три години

21 мај, 2018 - 9:46 (META)  Лондон На лондонскиот пазар, цената на нафтата се зголеми за разлика од претходните шест недели, па достигна на највисоко ниво во последните три и пол години. Зголемување на цената на нафтата е последица на падот на производство во Венецуела, зголемената глобална…

Видеа