Европа

Симулиран напад на британскиот парламент – пратениците се лесна мета

27 август, 2017 - 11:18 (META)  Лондон Од британскиот парламент протекоа податоци за шокантните безбедносни пропусти откако полицијата извела таен симулиран терористички напад во кој би можело да бидат убиени повеќе од 100 пратеници, пишува британскиот весник „Телеграф“, наведувајќи дека во зградата на парламентот би можело да…

ЕУ и Велика Британија постигнаа преоден договор за Брексит

19 март, 2018 - 14:14 (META)  Брисел Европската унија и Велика Британија постигнале преоден договор за Брексит кој ќе важи до 31 декември 2020 година, извести во Брисел главниот преговарач на ЕУ, Мишел Барние. Со договорот биле прецизирани детали за правата на граѓаните, но и за финансиски…

Видеа