Европа

ЕУИСС: Кинеските инвестиции во Западен Балкан ја поттикнуваат корупцијата

24 јули, 2017 - 14:42 (META)  Брисел Кинеските инвестиции во инфраструктурата во земјите од Западен Балкан ја поттикнуваат корупцијата во регионот, пишува во анализата на Институтот за безбедносни истражувања на ЕУ (EUISS). Во извештајот пишува дека инвестиции во патишта и во железници во вредност од 5,5 милијарди…

Паника во и околу метро станицата Оксфорд во Лондон

24 ноември, 2017 - 17:56 (META)  Лондон Една од најфреквентните метро станици во Лондон вечерва е евакуирана, откако беше пријавен инцидент со пукање. Имаше информации и дека се пукало на улиците во близина и според сегашните сознанија, најверојатно станува збор за терористички напад. Полицијата не соопштува детали,…

Видеа