Балкан

Захариева: Реално е Македонија годинава да добие покана за преговорите за членство во ЕУ

20 јануари, 2018 - 13:57 (META)  Софија Реално е да се очекува Македонија оваа година да добие покана за почеток на преговорите за членство во Европската Унија, изјави за радиото „Дарик“ бугарската министерка за надворешни работи, Екатерина Захариева. Таа сепак спомна два услова: напредок на преговорите за…

Албанија почна со остварување на заканите против онлајн медиумите

15 октомври, 2018 - 15:01 (META)  Тирана Агенцијата за електронски и поштенски комуникации на Албанија (АКЕП) вчера им даде рок од три дена на вработените во 44 онлајн медиуми да извадат даночен број и да го објават на веб-страницата, што предизвика нов бран остри реакции од новинарската…

Видеа