Балкан

САД ќе ја истражуваат воената соработка на Западен Балкан со Русија

21 декември, 2017 - 13:44 (META)  Вашингтон Американското министерство за одбрана со Стејт департментот во текот на следната година ќе изврши процена на соработката на сите држави од Западен Балкан со САД и со Руската Федерација. Врз основа на проценката за соработка во областа на одбраната ќе…

Грчката влада објави промотивно видео со исечоци од телефонски разговори Заев – Ципрас

13 јули, 2018 - 13:04 (META)  Атина Грчката влада на својот официјален „Јутјуб“ канал објави промотивно видео за потпишувањето на Договорот помеѓу Македонија и Грција во Преспа на 17 јуни. Во видеото освен сцени од потпишувањето на Договорот во Преспа, има делови во кои се гледа како…

Видеа