Балкан

Комисиите на бугарскиот Парламент ќе го разгледуваат Договорот за добрососедство

17 јануари, 2018 - 8:51 (META)  Софија Ратификацијата на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија денеска влегува на разгледување на две парламентарни комисии во бугарскиот Парламент. Договорот најпрво ќе се најде на седница на Комисијата за надворешна политика, а потоа ќе…

Амбасадорот на САД во Србија: Лидерите на Македонија и Грција покажаа храброст

20 септември, 2018 - 9:14 (META)  Белград Според амбасадорот на САД во Србија, Кајл Скот, дијалогот на Белград и Приштина, спорот на Македонија и Грција околу името и опстанокот на БиХ како држава се „трите критични проблеми“ во регионот, но не се нерешливи. – Ја гледаме храброста…

Видеа