Балкан

Јункер: Ниту една земја од Западен Балкан не ги исполнува условите за влез во ЕУ

1 март, 2018 - 15:45 (META)  Софија Претседателот на Европска комисија, Жан Клод-Јункер по посетата на Софија истакна дека ниту една од земјите од Западен Балкан не ги исполнува условите за влез во ЕУ. -Тие што сакаат да и се приклучат на ЕУ, треба да ги исполнат…

Лавров ги обвини ЕУ и САД за грубо мешање во внатрешните работи на Македонија

7 декември, 2018 - 9:24 (META)  Москва Се случува грубо систематско мешање на САД и ЕУ во внатрешните работи на Македонија. Секојдневно нејзините граѓани беа убедувани да гласаат потврдно на референдумот за Преспанскиот договор на 30 септември годинава. Референдумот, како што е познато, не успеа. Во таква…

Видеа