Балкан

Турската опозицијата ги оспори резултатите од референдумот

16 април, 2017 - 21:22 (META)  Анкара Турска опозициска Републиканска народна партија ги оспори резултатите од референдумот и бара повторно пребројување на најголем дел од гласовите. Според опозицијата, за време на пребројувањето имало многу неправилности, односно најголем дел од гласачките ливчиња биле со неважечки печати. – Досега,…

Спасовски: Радикализмот е заеднички проблем на Македонија и на БИХ

22 септември, 2017 - 11:56 (META)  Сараево Екстремниот радикализам е заеднички проблем на Македонија и на Босна и Херцеговина, но, и глобален проблем, изјави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски во Сараево по средбата со неговиот домаќин, министерот за внатрешни работи на БИХ, Драган Мектиќ. – Двете…

Видеа