Спорт

Ристе Пандев прв во предквалификациите на ЛОИ

13 август, 2016 - 13:27 (META)  Рио де Жанеиро Нашиот спринтер Ристе Пандев победи во својата предквалификациска трка на 100 метри, на олимписките игри во Рио, Бразил со најдобро време за него сезонава 10.72. Со оваа победа тој обезбеди учество во квалификациските трки, каде противниците се многу подобри.…

Локалитетите за спортско качување ќе се користат за привлекување туристи

15 септември, 2017 - 8:02 (META)  Скопје Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) во соработка со Македонската спортско-качувачка федерација ќе го промовира авантуристичкиот туризам во земјава преку спортското качување. За подобрување на условите на качувачките локалитети кај Матка, Маврово и кај Кадина во близина на…

Видеа