Спорт

Осум лица загинаа кога се урна ѕид при стампедо на фудбалски стадион во Сенегал

16 јули, 2017 - 10:58 (META)  Дакар Осум лица загинаа, а околу 40 се сериозно повредени вчера, кога се урна ѕид на фудбалскиот стадион „Демпа диоп“ во главниот град на Сенегал, Дакар. На уривањето на ѕидот му претходела тепачка, а потоа стампедо предизвикано од фрлениот солзавец од…

Осум лица загинаа кога се урна ѕид при стампедо на фудбалски стадион во Сенегал

16 јули, 2017 - 10:58 (META)  Дакар Осум лица загинаа, а околу 40 се сериозно повредени вчера, кога се урна ѕид на фудбалскиот стадион „Демпа диоп“ во главниот град на Сенегал, Дакар. На уривањето на ѕидот му претходела тепачка, а потоа стампедо предизвикано од фрлениот солзавец од…