Мета.Видеосторија

Скопје: Наши пари за нивни скапи проекти и за политички поени

26 декември, 2015 - 8:00 (META)  Скопје Три проекти на три скопски општини ги обединува едно –  сите имаат првенствено декоративна функција. Паркот на езерата во Аеродром, Боемската улица во Центар и плоштадот Делфина, иако во различни општини, имаат заеднички именител – висока цена и постојано фалење…

Велес: Десет села отсечени од цивилизацијата и од буџетот

25 декември, 2015 - 8:20 (META)  Велес Илјада жители од десетина велешки села и во 21 век живеат отсечени од цивилизацијата. Со години бараат да им се асфалтираат полските патишта што се планираат во буџетите на Општината. Тие беа планирани и во годинешниот буџет. Наместо 16.800.000 денари…